Kangal Kopekleri Nasıl Egitilmeli

Kangal Köpekleri Nasıl Egitilmeli.
Kangal Köpekleri Eğitimi.
Kangal Köpekleri de diğer köpekler gibi ilk altı ayda terbiye edilmelidir. İlk altı ayda kangal köpeğine terbiye ve egzersiz eğitimi verilir. Altı ile 12 ay emir ve sözcükleri anlama kabiliyeti, fiziki gücü artırma çalışmaları yapılmalıdır.
Öncelikle yavru kangal köpeği ile dost olmalıyız. Yumuşak tatlı bir ses tonuyla azarlamadan iletişim kurmalıyız. Kangal yavrusuyla gönül bağı kurduktan sonra ona ilk işimiz bir isim vermek olmalıdır. Verilen isim tek heceli olmalı, bu isimle sürekli çağrılmalıdır.
Yavru kangal istediklerinizi yerine getirdiğine onu ödüllendirin.
Yavru istediğinizi yapmadığınızda sert bir ses tonuyla, ciddi bir ifadeyle onu uyarın.
Yavru kangalı sosyal çevreye uyumunu sağlamalıyız. İlk altı ayda soysa çevreyle uyumunu sağlanmalıdır.
Kangal yavruları sekizinci haftadan itibaren kulübe yada kafese alıştırılmalıdır.
Başkası tarafından verilen yemekleri kabul etmemesini sağlayın.
Kangal Çoban Köpeği Yavruları
Devamını Oku...

Kangal Kopegi Yavruları Buyume Evreleri

Sivas Kangal Çoban Köpeği Yavruları Büyüme Evreleri, Sütten Kesilme Zamanları, Kangal Köpeklerinin Hangi Dönemlerde Daha fazla gelişme gösterir.
Kangal Irkı Türk Çoban köpeği, Türkiye’de yetiştirilen çoban köpek Irkları arasında en çok bilineni ve tanınanıdır. Özellikle Sivas’ın Kangal ilçesi ve çevresinde sürüleri koruma köpeği olarak yetiştirilir. Kangal Köpekleri dünya ırkları arasında iri yapılı köpekler sınıfına girer. Sivas kangal köpeklerinin doğum ağırlıkları yüksektir. Kangal çoban köpeklerinin ortalama doğum ağırlıkları 535 gram ile 539 gram arasında değişmektedir.

Kangal köpeğinin sütten kesilme ağırlığı 4850 gram yaklaşık yedinci haftadır. Kangal köpeklerinin erişkin ağırlıkları 47 ile 72 kg olarak değişmektedir. Yavrular 36. güne kadar sadece annelerinin sütüyle beslenmelidir. 36. günden sonra verilen mamalar ıslatılmalıdır. Kangal köpek yavrularına mamaya ilaveten haftada en az üç gün kemik yedirilmelidir. Kangal Köpek Yavrularının büyüme üzerinde sonbahar ve kış aylarının pozitif bir etkisi vardır. İlkbahar ve yaz aylarında doğan yavruların gelişimi daha yavaş olduğu gözlenmiştir. Kangal köpeklerinin Türkiye’de bildirilen cidago yüksekliği 66 ila 82 cm arasında değişmektedir.
sivas kangal fiyatlari el yakiyor

Devamını Oku...

SafSivas Kangal Fiyatlari Ates Pahasi

Dünyaca ünlü saf Sivas Kangal Köpekleri fiyatları ateş pahası. Ender bulunan sassivas kangalları 1500 ile 5.000 TL arasında değişiyor. Sivas kentindeki köpek üretim çiftliğinde yetiştirilen kangal köpelerine talep her geçen gün artıyor. Yavru kangal köpekleri yoğun ilgi görüyor. Yetişkin Sivas kangal köpekleri fiyatları el yakıyor. İyi yetiştirilmiş bir

kangal köpeğine sahip olabilmek için 15 bin TL gözden çıkarmanız gerekiyor. Köpek üretim merkezi sertifikalı, satışlarıyla vatandaşlara güven veriyor. Piyasada saf olmayan kangal köpeklerinden eleri yanan vatandaşlar güvenilir buldukları üretim çiftliğine akın ediyor. Dünyanın en iyi çoban köpeği olarak gösterilen kangal köpekleri fiyatlarıyla el yakıyor.
Devamını Oku...

Kangal Kopekleri SafSivas Kangallar

Kangal Kopekleri SafSivas Kangallar
Kangal Köpeğinin tarihçesi araştırıldığında en lüçük bir belğeye raslanmamıştır. Kangal köpeği hakkında çeşitli rivayetler söz konusudur. Bir rivayete göre M.Ö. Asurlular ve Babilliler zamanında türediği, aslan ve kaplan gibi vahşi hayvanlara karşı korunmak, savaşlarda yararlanmak amacıyla büyük bir özenle yetiştirildiği anlatılmaktadır. Bu köpeğin çok rahat bir şekilde aslanı mağlup ettiği söylenmektedir.

Kangal Çoban Köpeklerinin bu kadar eskilere dayanan tarihi geçmişten günümüze kadar ırk özelliğini bozmadan gelebilmesini, geçimini koyunculuktan sağlayan çiftçilerin en güvenilir dostu olmasına ve Dünya köpek ırkları arasında kurtlara karşı koyabilen tek köpek ırkı olmasına bağlanmaktadır. Kangal köpekleri en zor iklim ve çalışma şartlarında verilen görevi cani pahasına yerine getirirler. Bakım ve beslenme şartları diğer köpek ırklarına göre daha basit ve ekonomik olması neslinin devamını sağlamıştır.

Kangal köpeği sahibine bağlı,yabancı kişilere tepkilidir.Sorumlu olduğu bölgeye insan dahil  hiçbir canlıyı sokmamaya çalışır.Sahibi yanındayken yabancı kişilere karşı fazla tepki göstermez.Davranış bozuklukları ve istisnalar hariç hemen saldırıya geçmez.Yabancı şahsı birkaç kez havlayarak bekler ve sahibinin komutunu bekler.

Kangal köpeğinin merhamet duygusu gelişmiştir.Normal şartlarda sahibi ve bakıcısına karşı saldırgan değildir.Savunmasız kişilere özellikle kadın ve çocuklara karşı– uysal ve yumuşak davranır.kangalın iyi huylu olması büyük ölçüde büyüme dönemindeki yetiştirme şekliyle ilgilidir.İnsanlara ve çevreye alışması çok küçük yaşlarda başlar.Henüz gözü açılmamış eniklerin her gün itina ile sevilip okşanması,ileriki yaşlarda insanlarla daha iyi ilişki kurmalarına yardımcı olur.Yavru büyürken her aşamada ona sevgi ve şefkat ile yaklaşılmalı,nelerden hoşlanıp hoşlanılmadığı belirlenmelidir.Hatta ev ve bahçe ortamlarında yaşayan Kangal yavrularına belirli zamanlarda radyo ve televizyon dinletilmesi,onların sosyalleşmelerine yardımcı olur.Ancak tüm bu sosyalleştirme çalışmalarının bir disiplin içerisinde yapılmasına dikkat edilmelidir.

Çiftleşme döneminde Kangallar huzursuz ve saldırgan olurlar.Çiftleşme dönemi doğal şartlarda,koyun sürüsü yanına gerçekleşirse,dişinin bulunduğu sürüdeki erkekler ile –kızgın dişinin kokusunu alan– diğer sürüdeki erkekler arasında kıyasıya bir mücadele başlar.Kavga eden erkekler arasında ciddi yaralanmalar meydana geçebilir.Kavgalar sonucu bu tip yaralanmalara müdahale edilmez ise köpekler ölebilir.Bazen kızgın dişiler erkekleri peşine takıp sürüden uzaklaştırarak sürüyü korumasız bırakabilirler.Ayrıca sürüdeki diğer dişilere karşı sert davranışlarda bulunabilirler.

Kayıtlı bir yetiştirme için kızgınlık gösteren dişinin daha önceden belirlenen erkek ile kapalı bir yere konması gerekir. Bazı erkekler sahiplerini bile kıskanarak dişiye yaklaştırmazlar.Bazı dişiler kızgınlık gösterdikleri halde kapatıldıkları erkekle seçici davranarak çiftleşmeyebilir.
Devamını Oku...